Jdi na obsah Jdi na menu

Home

 Komu je tento server určen?

V první řadě je určen pro aktuální informování rodičů žáků základních a středních škol i učilišť. Ti jsou skutečnými "spotřebiteli" těchto "specifických dat".

 

 

Tato data jim však musí někdo dodat. To jsou právě ony výše uvedené typy škol, které jsou do projektu zapojeny. Software projektu je dostatečně variabilní, aby všem těmto typům škol umožnil plné využití jeho možností. Samozřejmě je v projektu zohledněna i otázka žáků (studentů) starších osmnácti let.

 


 

ves269942_42ona14f.jpg

 

Proč?

 

Nabízí vaše škola kvalitní výuku, slušné vybavení a dostupnost žákům ze širokého okolí ? To nabízí více škol a možná i v užším okolí. Vy nabídněte víc, informace o svých žácích jejich rodičům kamkoliv (asi 70% zaměstnanců má v práci přístup k internetu a toto číslo bude jen stoupat), třeba i teta v Kalifornii se ráda podívá na prospěch svého synovce nebo maminka na služební cestě.

 

Jaké má technické nároky ?

Tento servis rodičům jistě není důležitější než kvalitní výuka, ale společně tvoří výraznou výhodu při volbě váhajících rodičů kam umístit svého potomka. Škola, která je v projektu WebNotes dnes zapojena, tu výhodu, oproti ostatním školám má, škola, která se zapojí až zítra, už bude jenom dohánět ostatní. Pokrok i na tomto poli běží mílovými kroky a takovýto servis rodičům bude dříve či později poskytovat každá škola. Buďte mezi těmi prvními.

 

Na "školní" straně projektu se předpokládá nejlépe pevné připojení k síti internet a počítač s operačním systémem podporujícím internetový prohlížeč MSIE 6.0 a vyšší (prakticky MS Windows 95 a vyšší).

Strana "rodičovská" může být k internetu připojena třeba jen modemem přes vytáčenou telefonní linku (i když toto připojení pro současnou verzi Webnotesu bude velmi pomalé) a softwarové nároky jsou nižší než na straně školy a lze použít prohlížeče MSIE 6+,Maxthon,Firefox 1+,Opera či jiný podporující konvence W3C. Prohlížeče musí mít povolená "cookie".

Na žádné straně není požadován žádný internetový prostor nebo nějaký dodatečný software, tuto část zajišťuje provozovatel projektu na centrálním serveru. Jasně řečeno, pokud splňuje uživatel výše uvedené požadavky, žádný jiný software se na jeho počítače nemusí instalovat.

 

Žádná zátěž pro učitele.

Učitel, který běžně zvládá práci s počítačem

happy-family.jpg

, nemá ani ve spolupráci s tímto projektem žádné nadbytečné vypětí.

Taxa časové náročnosti na učitele při běžném pracovním dnu školy je pouze v jednotkách minut, případně, není-li vyučující také třídním, nemusí za uvedený den zadávat data žádná. Více času je zapotřebí pouze při velkém počtu(desítky a více) idividuálně zkoušených žáků, individuálním zápisem množství poznámek žákům a zápisem různě dlouhých nepřítomností velkého počtu žáků. Pro některé úkony jsou navíc zavedeny skupinové operace, které značně zvyšují produktivitu těchto činností.